Skorseze i Džeger prave seriju o muzičkoj sceni sedamdestih

Izvor: Politika, 02.Avg.2015, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skorseze i Džeger prave seriju o muzičkoj sceni sedamdestih

LONDON –  Američki reditelj Matin Skorseze i frontmen Rolingstonsa Mik Džeger zajedno rade na novoj seriji o rokenrolu.

Smeštena u sedamdesete godine prošlog veka u Njujorku, serija pod naslovom „Vinyl” prati dešavanja na muzičkoj sceni u doba uspona panka i diska.

Prema pisanju „Gardijana”, glavni junak je Riči Finestra, direktor diskografske >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << kuće, koji da bi spasao svoju kompaniju traga za „novim zvukom”.

Autori scenarija su Terens Vinter, koji je radio sa Skorsezeom na seriji „Carstvo poroka” i filmu „Vuk sa Vol Strita”, i Džordž Mastras, najpoznatiji po seriji „Čista hemija”.

Serija, u kojoj glavne uloge tumače Bobi Kanavale, Olivija Vajld, Rej Romano i Džegerov sin Džejms, počeće da se prikazuje na HBO-u 2016.

Ovo nije prvi put da Skorseze i Džeger sarađuju na jednom ovakvom projektu. Zajedno su radili i na snimanju dokumentarnog filma „Shine a Light” o nastupu Rolingstonsa u Bikon teatru 2006. u okviru turneje „A Bigger Bang”.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.