Siniša Mali: Izgradnja metroa počinje 2016!

Izvor: Večernje novosti, 30.Okt.2014, 14:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siniša Mali: Izgradnja metroa počinje 2016!

GRADNjA prve linije metroa počeće 2016. dok će nova železnička i autobuska stanica u Beogradu biti gotove godinu dana kasnije, najavio je u sredu gradonačelnik srpske prestonice Siniša Mali, tokom službene posete Londonu. Mali je održao predavanje na Ekonomskom samitu i tom prilikom izložio „Beograd na vodi“. Ovaj projekat predstavljen je potencijalnim investitorima, a njegov cilj je da se promoviše Beograd kao investiciona destinacija. Pred visokim gostima i stručnjacima iz celog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << sveta, prvi čovek prestonice nagovestio je da je u planu izgradnja i 16 podzemnih garaža širom grada. Na samitu o Beogradu govorio je i Tomas Lubek, regionalni menadžer Međunarodne finansijske kompanije za zapadni Balkan. On je ovom prilikom ukazaona to da je najveći problem Srbije - infrastruktura. Nakon predstavljanja „Beograda na vodi“, predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, Siniša Mali i ministar finansija Dušan Vujović u poslepodnevnim časovima sastali su se sa gradonačelnikom Londona Borisom Džonsonom. Mali i DžonsonRazgovaralo se o prijateljskim odnosima Beograda i Londona, mogućnosti prezentacije srpske prestonice u Velikoj Britaniji, privlačenju britanskih turista, kao i organizovanju velikih sportskih događaja po ugledu na Olimpijadu 2012. u Londonu. - Želja nam je da preuzmemo njihove ideje, kako bismo ih primenili u Beogradu - naglasio je Mali. Gradonačelnik Mali je pozvao Borisa Džonsona da poseti Beograd, što je prvi čovek Londona i prihvatio.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Mali: Izgradnja metroa počeće 2016. godine!

Izvor: Press, 30.Okt.2014

Gradonačelnik Beograda na Ekonomskom samitu u Londonu najavio velike projekte. Nova železnička i autobuska stanica gotove 2017. Susret sa londonskim kolegom Borisom Džonsonom . GRADNjA prve linije metroa počeće 2016. dok...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.