SRBIN OSVOJIO SVET: Naš veslač u Berklijevom timu osvojio kraljevsku regatu!

Izvor: Kurir, 07.Jul.2015, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRBIN OSVOJIO SVET: Naš veslač u Berklijevom timu osvojio kraljevsku regatu!

Pobednički pehar na nedavno održanoj Henli kraljevskoj regati u Londonu podigao je i Srbin Jovan Jovanović

Ovaj članak je preuzet sa sajta Men’s Health.

Henli Kraljevska regata je prestižno takmičenje u veslanju s dugom tradicijom, budući da se organizuje od 1839. godine na reci Temzi u Londonu. Ovogodišnja regata trajala je od 2. do 6. jula, a učesnici su se takmičili u nekoliko kategorija.

POBEDNICI VISITORS CHALLENGE CUP >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Zanimljivo je da se u kategoriji za Visitors challenge cup, u kategoriji četverca bez kormilara, našao i jedan Srbin.U finalnoj trci između američkog veslačkog sastava sa Univerziteta "Berkli" u Kaliforniji i australijskog veslačkog kluba iz Sidneja, pobedili su Amerikanci, a u pobedničkoj posadi se pored Morgana Roberta Helena (Britanac), Nikija van Spranga (Holanđanin), Maksvela Hola (Amerikanac), našao i Srbin Jovan Jovanović.

REPREZENTATIVAC SRBIJE U VESLANJU

Iako je ovoga puta veslao za američku posadu, Jovan Jovanović iz Smedereva je dugogodišnji srpski reprezentativac u veslanju.U svojoj sjajnoj karijeri je osvojio mnoštvo nagrada i medalja, među kojima su najvažnije dve zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Amsterdamu 2011. godine i u Litvaniji 2012. godine, u kategoriji četverca s kormilarom za seniore do 23 godine.Zahvaljujući ogromnom potencijalu i sjajnim rezultatima, 2012. godine je dobio stipendiju Univerziteta Berkli u Kaliforniji.

University of California, Berkeley, USA, winners of The Visitors' Challenge Cup

Jovan Jovanović je treći sleva.

SA SAJTA MEN'S HEALTH PREPORUČUJEMO VAM JOŠ:

Savršene frizure za muškarce koji gube kosu

10 najseksi fitnes instruktorki s Instagrama

Pogledajte kako da sami sredite ogreban ekran

Ovako će vam brijači trajati duže

MH saveti: Vežbe za bočne trbušnjake
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.