Preminuo pevač Džim Dajmond

Izvor: Studio B, 10.Okt.2015, 21:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo pevač Džim Dajmond

Džim Dajmond, pevač i tekstopisac, koji je postao poznat po hitovima "I Won't Let You Down" i "I Should Have Known Better", preminuo je u 63. godini života.

"Bio je čovek posvećen porodici, koji je voleo svoju ženu Krisi i decu Saru i Lorensa", saopštio je predstavnik porodice.

"Mnogo će nedostajati svima koji su ga poznavali i koji su voleli njegovu muziku", rekao je njegov prijatelj ser Tom Hanter.

Dajmond koji je rođen u Glazgovu, bio je pod uticajem >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Reja Čarlsa i Otisa Redinga, a u prvi bend učlanio se u 14. godini. Kasnije se preselio u London gde je formirao svoj prvi bend Bandit.

Kratko je radio u Los Anđelesu, a po povratku u London osnovao je bend Ph.D sa Tonijem Himasom i Sajmonom Filipsom. Prvi singl sa albuma "The Album" "I Won't Let You Down" prodat je u milionima primeraka.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.