Policija ih tera, migranti ne odustaju od VB

Izvor: B92, 30.Jul.2015, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policija ih tera, migranti ne odustaju od VB

Stotine migranata koji žele da uđu u Veliku Britaniju treći dan zaredom okuplja se u francuskom gradu Kaleu, ispred ograde teretnog terminala Evrotunela.

Evrotunel ispod Lamanša povezuje Francusku i Englesku.

Na taj terminal je sinoć poslato još 120 francuskih policajaca, dok istovremeno britanski poslanici traže od vlade u Londonu da učini više kako bi ublažila ovu migrantsku krizu, preneo je britanski Bi-Bi-Si.

Kompanija "Evrotunel", koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << upravlja saobraćajem u istoimenom tunelu, saopštila je da je na teretni terminal tunela u ponedeljak silom pokušalo da uđe 2.000 migranata, a u utorak još 1.500.

Francuska policija je sinoć sa terminala oterala više stotina migranata, što je već treća noć da migranti u velikom broju pokušavaju da uđu na to područje i ukrcaju se na neki vid transporta koji bi ih odveo u Veliku Britaniju.

Francuska policija navodi da ga je verovatno pregazio kamion koji je silazio sa transportnog vozila.

Migranti u Kaleu su dopisniku Bi-Bi-Si-ja Gevinu Liju rekli da će nastaviti sa pokušajima da se probiju kroz više rupa u ogradi na terminalu, dodajući da najviše šanse da dospeju do Evrotunela imaju ako pokušaje vrše u grupama od 400.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stotine migranata ispred ograde teretnog terminala Evrotunela

Izvor: NTV.rs, 30.Jul.2015

Stotine migranata koji žele da uđu u Veliku Britaniju se već treći dan zaredom okuplja u francuskom gradu Kaleu, ispred ograde teretnog terminala Evrotunela, koji povezuje Francusku i Englesku. Na taj terminal je sinoć poslato još 120 francuskih policajaca, dok istovremeno britanski poslanici traže...

Nastavak na NTV.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.