Od Osla do Londona za pet evra [VIDEO]

Izvor: Economy.rs, 07.Maj.2015, 01:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od Osla do Londona za pet evra [VIDEO]

Oni koji su i dalje skeptični prema električnim automobilima pokušaće da vas uvere u njihovu inferiornost razlozima poput bojazni od prazne baterije i dugotrajnih planiranja potrebnih pre kretanja na put. Da, u većem delu sveta danas bi oboje moglo predstavljati problem, ali kao što svi veliki izumi zahtevaju određeno vreme prilagođenja, ista je situacija sa automobilima na struju.

Kako bi pokazao električne automobile u pozitivnijem svetlu, Robert Lajvlin iz emisije Fully >> Pročitaj celu vest na sajtu Economy.rs << Charged odlučio je da prevali 2.095 kilometara dugačak put od Osla do Londona najboljim od njih, Teslom Model S P85.

Na svom putovanju dokazao je ne samo da je u naprednijim delovima sveta već danas moguće koristiti električni automobil na dnevnoj bazi, već da je to moguće uz neverovatno niske troškove.

Zahvaljujući Teslinim punjačima koji širom sveta nude besplatnu struju i hotelima s prilagođenom infrastrukturom koji mogu napuniti vaš automobil uz mali novac, navedeni put stajao je Roberta svega pet evra. Istina, potrebno je svako toliko stati i pričekati da se automobil napuni, ali kao što je rečeno u videu, ne može se baterija toliko brzo potrošiti koliko brzo će vozač ionako hteti stati radi odmora.



(Economy.rs, 7. maj 2015.)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Economy.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Economy.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Economy.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.