Nije Hogvort, ali ćeš se osećati kao Hari Poter

Izvor: Mondo, 23.Okt.2014, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije Hogvort, ali ćeš se osećati kao Hari Poter

U Londonu je otvoren hotel za prave ljubitelje Harija Potera. Pogledajte kako izgleda.

Foto: georgianhousehotel.co.uk

Kreveti u ovom hotelu natkriveni su baldahinima, umivaonici su kameni, a enterijer je ukrašen raznim flašicama i posudama koje izgledaju poput onih u kojima Hari Poter mućka napitke. Takođe, na stolovima je moguće naći i knjige čini.

Hotelske sobe sa temom Hogvorta nalaze se >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na u objektu starom 163 godine, što doprinosi ovom "čarobnjačkom" izgledu hotela.

Međutim, moramo reći i da je cena jednako "čarobnjačka" - u trokrevetnim sobama noćenje košta 249 funti (oko 315 evra), a u petokrevetnim, 363 funte (oko 460 evra), pa većini preostaje jedino da tu sumu pokušaju da dobiju pomoću nekih čini. :)

Hotel svojim gostima i "Hari Poter turu", koja, pored smeštaja uključuje i obilazak nekih destinacija gde su snimane pojedine scene filmova "Hari Poter", kao i odlazak u studio Warner Brosa, u kome je film napravljen.

Cena sobe bez ovih "dodataka", dakle samo smeštaj, košta 209 funti za dve osobe.

"Sobe su inspirisane filmovima o Hariju Poteru. Pored baldahina iznad kreveta, opremljene su i raznim posudicama za pravljenje napitaka, kovčezima kakve smo mogli videti u filmu", rekla je za "Dejli mejl" Serena fon der Hade, partnerka hotela "Džordžijska kuća" (The Georgian House).

"Želeli smo da gostima obezbedimo zaista magično iskustvo, tako da je eneterijer hotela zaista originalan i kreativno uređen, a inicijalna ideja je bila da privučemo decu, ali i odrasle".

Hotel se inače nalazi u Viktoriji i sagrađen je 1851. godine, a i danas ga vode potomci prvobitnih vlasnika.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.