Najprometniji aerodromi: Dubai ispred Londona

Izvor: B92, 27.Jan.2015, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najprometniji aerodromi: Dubai ispred Londona

Grad Dubai, poznat po najvišoj zgradi na svetu, od sada se moze pohvaliti i najprometnijim međunarodnim aerodromom.

Operater aerodroma Dubai erports objavio je danas podatke koji su pokazali da je 70,5 miliona putnika u 2014. godini prošlo kroz holove aerodroma Dubai internešnel, što je šest odsto više u odnosu na 66,4 miliona putnika iz 2013. godine, prenosi agencija AP.

Zahvaljujući takvim podacima, aerodrom u Dubaiju je prvi put, na godišnjem nivou, pretekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << londonski Hitrou kao najprometnija međunarodna vazdušna luka, dok je kroz Hitrou prošle godine prošlo 68,1 milion putnika.

Izvršni direktor Dubai erportsa Pol Grifits predviđa da će kroz aerodrom u Dubaiju ove godine proći rekordnih 79 miliona putnika.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.