Izvor: Blic, 22.Feb.2017, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAKON SKORO DVA VEKA Prva žena na čelu Skotland jarda

Londonska policija imenovala je danas Kresidu Dik za novu načelnicu, čime je ona postala prva žena na čelu Skotland jarda u 188 godina dugoj istoriji te službe.

Cressida Dick becomes first female #Scotland Yard commissioner in 188 yearshttps://t.co/dzS422WTKM pic.twitter.com/tZsuf3eHJN

Dik (56), koja je bila pomoćnica načelnika, naslediće Bernarda Hogan-Houa sledeće nedelje.

Ona je vodila tim zadužen za bezbednost na Olimpijskim igrama u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Londonu 2012. godine i visoko je cenjena među kolegama.

Dik je kritikovana zbog rukovođenja operacijom u vezi s bombaškim napadima u Londonu 2005. godine kada je policija ubila nevinog Brazilca za kojeg je mislila da je bombaš samoubica. Sud ju je oslobodio krivice, ali rođaci ubijenog Brazilca apelovali su da joj se ne dodeli čelno mesto Skotland jarda.

'This is an extraordinary privilege, I love London and I am extremely honoured to have been chosen for this position.' Cressida Dick pic.twitter.com/4d55UdZo89

Britanska ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad rekla je da Dik ima "jasnu viziju budućnosti londonske policije" i da poznaje "različite zajednice kojima služi" policija.

Londonska policija je najstarija i najbrojnija u Velikoj Britaniji s više od 43.000 zaposlenih.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Žena po prvi put na čelu Skotland jarda

Izvor: N1 televizija, 22.Feb.2017

Londonska policija imenovala je Kresidu Dik za novu načelnicu, čime je ona postala prva žena na čelu Skotland jarda u 188 godina dugoj istoriji te službe...Dik (56), koja je bila pomoćnica načelnika, naslediće Bernarda Hogan-Houa sledeće nedelje...Ona je vodila tim zadužen za bezbednost na...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.