Morinjo: Svaki pojedinac je bitan deo ekipe!

Izvor: RTS, 23.Dec.2014, 01:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morinjo: Svaki pojedinac je bitan deo ekipe!

Trener londonskog Čelsija Žoze Morinjo ocenio je da je stanje u ekipi "plavaca" odlično, dodajući da svaki igrač u timu daje svoj maksimum, kako bi tim očuvao prvoplasiranu poziciju u Premijer ligi.

Morinjo je podsetio da je Čelsi tek pred kraj zimskog dela sezone odigrao mečeve bez nekoliko standardnih prvotimaca, među kojima je i srpski reprezentativac Nemanja Matić.

"Kurtoa, Matić i Fabregas su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do sada bili standardni u prvoj postavi, što je otvorilo prostor za Petra Čeha i Džona Obi Mikela", objasnio je Morinjo, dodajući da je Nigerijac Mikel, pokazao zaista sjajnu igru, iako je često na klupi londonske ekipe.

Morinjo smatra da u ekipi Čelsija svi moraju biti podređeni timu, dodajući da nema mesta za sebične igrače, prenose agencije.

"Mikel može da bude naš najbolji igrač na terenu, i ako pre toga ne zaigra čak i tri meseca, to je moguće jer je veliki profesionalac i trenira konstantno na vrhunskom nivou", objasnio je Morinjo.

Morinjo je napomenuo da ne želi da ima preveliki broj igrača na raspolaganju.

"Meni ne treba preveliki broj igrača. Kada je tim manji, onda su svi igrači bitni", istakao je Morinjo.

On smatra da često igrač koji uđe sa klupe pred kraj meča, može biti "čovek odluke".

"Onaj igrač koji ulazi u igru u poslednjih pet minuta, često može biti presudan za krajnji ishod meča, tako da verujem da je svaki igrač u timu, podjednako bitan", poručio je Morinjo.

On je naglasio da u timu Čelsija postoji jaka, ali i zdrava konkurencija.

"Kada ste golman u timu kao što je Čelsi, to znači da ste dobar golman, ali znači i da niste jedini dobar golman u timu", objasnio je Morinjo i dodao da je isti princip i kada je reč o napadačima, ili bilo kojoj drugoj poziciji na terenu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.