Moodys snizio izglede za britanski kreditni rejting

Izvor: SEEbiz.eu, 25.Jun.2016, 08:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moody's snizio izglede za britanski kreditni rejting

LONDON - Agencija za procjenu kreditnog rejtinga Moody's je snizila izglede (outlook) za britanski kreditni rejting sa stabilnih na negativne. Upozoravaju da će Velika Britanija imati slabiji ekonomski rast nakon referenduma o izlasku iz EU.

Napominju da Velikoj Britaniji, zbog "Brexita", slijedi "duže razdoblje nestabilnosti". Mijenjanje izgleda sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << stabilnih na negativne bi mogla biti prva naznaka da će Moody's sniziti kreditni rejting Velike Britanije, piše Guardian. Prije tri godine su ih sa najvišeg AAA rejtinga spustili na drugi "po snazi" AAplus.

U Moody'su očekuju negativne učinke po britansku ekonomiju, ako Vlada ne uspije ispregovarati trgovinski sporazum koji bi imao vrlo slične uvjete sadašnjem njihovom pristupu zajedničkom tržištu EU. No, u ovom trenutku je malo vjerojatno da će se takav ugovor potpisati između EU i Velike Britanije.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Britanija: Moody's snizio izglede kreditnog rejtinga na 'negativne'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Jun.2016

Agencija za procjenu kreditnog rejtinga Moody's snizila je izglede za britanski rejting sa "stabilnih" na "negativne". Agencija je upozorila da će Velika Britanija imati slabiji privredni rast nakon referenduma o izlasku iz EU, kao i da će sada uslijediti "duže razdoblje nestabilnosti". Iz Moody's-a...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.