London, uklonjena bomba iz Drugog svetskog rata

Izvor: RTS, 22.Maj.2015, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London, uklonjena bomba iz Drugog svetskog rata

Neeksplodirana bomba iz doba Drugog svetskog rata, koja je pronađena kod stadiona Vembli u Londonu, bezbedno je uklonjena.
Bomba teška 50 kilograma otkrivena je u četvrtak, a našli su je radnici na gradilištu kraj stadiona, prenosi Tanjug.

Britanska policija zatvorila je puteve i evakuisala ljude iz stotina kuća u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << londonskog Vembli stadiona.
Veruje se da je bomba bačena tokom nemačkih vazdušnih napada početkom četrdesetih godina prošlog veka, prenela je agencija AP.
Portparol vojske je rekao da je bomba u "potencijalno opasnom stanju" i da bi i kontrolisano aktiviranje moglo da predstavlja opasnost po život ljudi, kao i da bi mogla da bude naneta šteta imovini. 

Za slučaj iznenadne eksplozije, britanska policija postavila je specijalni zid.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Deaktivirana bomba iz Drugog svetskog rata kod stadiona Vembli

Izvor: Blic, 22.Maj.2015

Britanska vojska je bezbedno uklonila neeksplodiranu bombu iz doba Drugog svetskog rata, koja je pronađena kod stadiona Vembli u Londonu, saopštila je danas policija...The Wembley WWII bomb "poses a very real threat" according to police http://t.co/KurD8Xk1l0..Bomba teška 50 kilograma otkrivena je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.