London i Pariz: Uvedite sankcije Siriji

Izvor: B92, 30.Avg.2016, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London i Pariz: Uvedite sankcije Siriji

Velika Britanija i Francuska pozvale su UN da uvedu sankcije Siriji nakon što je istraga UN utvrdila da je sirijski režim izvodio hemijskim oružjem.

Britanski i francuski ambasadori okarakterisali su upotrebu hemijskog oružja protiv civila kao ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, prenosi AFP.

Američka ambasadorka Samanta Pauer nije precizirala koje mere će biti preduzete, ali je pozvala Savet bezbednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da deluje brzo kako bi odgovorni za upotrebu hemijskog oružja "platili".

Istraga Ujedinjenih nacija (UN) i međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OZHO) pokazala je prošle nedelje da su sirijske snage za dva napada otrovnim gasom u toj zemlji koristili hemijsko oružje.
Pogledaj vesti o: London,   Pariz

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moguće sankcije UN Siriji zbog navodnog korišćenja hemijskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 31.Avg.2016, 08:44

Međunarodna organizacija pozvala je Savet bezbednosti UN da uvede sankcije Damasku zbog navodne upotrebe hemijskog oružja u Siriji.. . Prošle nedelje su Ujedinjene nacije i Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO) objavile rezultate zajedničke istrage o upotrebi hemijskog oružja u Siriji...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.