London: Protesti protiv učeššća Britanije u bombardovanju Sirije

Izvor: RTS, 28.Nov.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

London: Protesti protiv učeššća Britanije u bombardovanju Sirije

Više stotina demonstranata okupilo se ispred kabineta premijera Dejvida Kamerona u Londonu tražeći od britanskih poslanika da ne podrže odluku o učešću Britanije u vazdušnim udarima na Islamsku državu u Siriji.
Okupljeni građani ispred sedišta Vlade u Dauning stritu 10, uzvikivali >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su "Ne bombardujte Siriju", prenosi AP, navodeći da demonstracija ima i u drugim gradovima.
Britanske vazdušne snage već učestvuju u kampanji predvođenoj SAD protiv ekstremista u Iraku, a Kameron je u četvrtak zatražio da se udari prošire i na položaje džihadista u Siriji.
"Moramo da pogodimo teroriste u njihovom središtu", rekao je britanski premijer.
Vlada nastoji da dobije podršku poslanika za vojnu akciju pre nego što se o njoj bude odlučivalo u parlamentu, što bi moglo da se dogodi sledeće nedelje.
Glavna opoziciona Laburistička stranka duboko je podeljena po tom pitanju, i dok se njen lider Džeremi Korbin protivi vazdušnim udarima, mnogi laburistički poslanici ih podržavaju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"NE BOMBARDUJTE SIRIJU" Demonstranti blokirali ulaz u Kameronov kabinet

Izvor: Blic, 28.Nov.2015

Na masovnim protestima koji su se danas održali u Londonu i mnogim drugim gradovima širom zemlje, apelovano je na vladu da ne provodi vazdušne napade u Siriji...Više hiljada demonstranata okupilo se ispred kabineta premijera Dejvida Kamerona u Londonu tražeći od britanskih poslanika da ne podrže...

Nastavak na Blic...

London: Protesti protiv učešća Britanije u udarima u Siriji

Izvor: Prva.rs, 28.Nov.2015

Okupljeni građani ispred sedišta Vlade u Dauning stritu 10, uzvikivali su "Ne bombardujte Siriju", prenosi AP, navodeći da demonstracija ima i u drugim gradovima.. Britanske vazdušne snage već učestvuju u kampanji predvođenoj SAD protiv ekstremista u Iraku, a Kameron je u četvrtak zatražio...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.