Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

Izvor: Blic, 23.Mar.2017, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

Teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za jučerašnji napad u Londonu u kojem je poginulo četiri osobe, a veći broj ljudi je povređen, javlja "Reuters".

Ranije danas je uhapšeno osam osoba u okviru istrage napada. Policija je prethodno saopštila da veruje da se radi o napadu inspirisanom prethodnim napadima islamističkih terorista u Evropi.

Kako je rekla premijerka Tereza Mej, napadač je bio poznat MI5 i bio je predmet istrage >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zbog ekstremizma pre nekoliko godina, ali je bio smatran "perifernom figurom". Policija će objaviti ime napadača, kada se, kako je rekla, za to steknu uslovi.

Mej je izjavila da je u toku opsežna protivteroristička istraga koja treba da utvrdi kako je napad pripreman, da li je bilo saučesnika, šta je motiv.

U napadu u blizini britanskog parlamenta i na Vestminsterskom mostu u centru Londona, ubijeno je četiri osobe, a 40 je ranjeno, saopštili su danas zvaničnici.Prethodno je saopšteno da je ubijeno petoro.

Napad se dogodio juče nešto pre 15 sati po lokalnom vremenu, a među ubijenima je i jedan policajac, piše BBC.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

Izvor: BKTV News, 23.Mar.2017

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, koji se dogodio u sredu, ispred britanskog parlamenta u kojem su četiri osobe stradale...To je objavila novinska agencija ID Amak, prenosi Rojters...ISIS claims Westminster attack. pic.twitter.com/MSQFw8ukuQ.."Počinilac napada izvedenog juče ispred...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.