HAOS U BRITANIJI: Policija na ulicama, sprečava sukobe na protestima

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2017, 01:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U BRITANIJI: Policija na ulicama, sprečava sukobe na protestima

Na desetine pripadnika ekstremne desničarske grupe "Prvo Britanija" izašli su na ulice u Birmingemu mašući nacionalnim zastavama i uzvikujući "Prvo Britanija, uzvraća udarac"

Na hiljade pripadnika policijskih snaga rasporedilo se danas na ulicama Londona i Birmingema kako bi sprečili sukobe između desničarskih demonstranata i antifašističkih grupa za vreme protesta koji su nastali usled terorističkih napada u Velikoj Britaniji.

, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Slogani koje su demonstranti nosili imali su natpise koji poručuju da je "Vreme za borbu protiv islamskog terorizma", navodi agencija.

Kako agencija podseća, Britaniju je u prethodnom periodu zadesila serija terorističkih napada u kojim je ubijeno 35 osoba u Londonu i Mančesteru, dok je vozač kombija u ponedeljak ubio jednog i povredio nekoliko drugih, kada se zaleteo među muslimane koji su izlazili iz dzamije u Londonu.

Državu je pored napada zadesio i veliki požar u višespratnici u kom je poginulo najmanje 79 osoba, podseća agencija.

U Londonu gde se policija još oporavlja od tri velika teroristička napada u tri meseca, policijski službenici izdali su stroge naredbe o tome gde će ljudi smeti da protestuju.

Policajci su bili raspoređeni po ulicama kako bi sprečili pripadnike desničarskog pokreta ''Engleska Liga Odbrane'''da se približe pripadnicima pokreta ''Ujedinite se protiv fašizma'' i demonstrantima grupe ''Ujedinjeni protiv ekstremizma''.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.