Izvor: Nezavisne Novine, 10.Avg.2017, 08:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fransis ostavila Fliks bez 10. zlata, Norvežani konačno na podijumu

Amerikanka Filis Fransis osvojila je zlatnu medalju na 400 metara na Svjetskom prvenstvu u Londonu.

Fransis je sa 49,92 sekundi stigla do prvog zlata u karijeri, iznenadivši favoritkinju Alison Filiks koja se borila za jubilarnu desetu.

Legendarna sprinterka na kraju nije stigla ni do srebra, trčala je 50,08, a prestigla je i Salva Eid Naser iz Bahreina sa nacionalnim rekordom 50,06.

Zlato u trci na 400m s preponama za muškarce osvojio je Norvežanin >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Karsten Varholm sa 48,35 sekundi.

Varholm je prvi Norvežanin koji je osvojio zlato na stazi poslije 30 godina i Ingrid Kristijansen 1987. godine.

Do srebra je stigao Turčin kubanskog porijekla Jamsani Kopelo sa 48,49, a bronzom se okitio Amerikanac Keron Klement sa 48,52 sekundi.

Zlatnu medalju u bacanju kugle u ženskoj konkurenciji osvojila je Kineskinja Lijao Gong, koja je prije dvije godine bila druga u Pekingu.

Gong je do titule stigla hicem od 19,94 metara, srebro je pripalo Mađarici Aniti Marton sa 19,49, a bronza Amerikanki Mišel Karter sa 19,14.

(B92)
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ono kad postaneš prvak sveta (FOTO)

Izvor: B92, 10.Avg.2017

Norvežanin Karsten Varholm priredio je senzaciju u Londonu osvojivši zlatnu medalju na 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu...Varholm se okitio krunom prvaka sveta na svom prvom velikom seniorskom takmičenju, nadmašivši između ostalog i dvostrukog šampiona Kerona Klementa iz SAD...Ovaj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.