BitGold omogućio trgovinu zlatom po bitcoin sustavu

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Maj.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BitGold omogućio trgovinu zlatom po bitcoin sustavu

LONDON - Kritpovalute poput Bitcoina slobodno bismo mogli nazvati "digitalnim zlatom", jer se temelje na rudarenju i ograničenim količinama resursa koji se koriste za razmjenu.

Iako je Bitcoin zamišljen kao zdrava i poštena alternativa bankarskim sustavima, financijski sektor je kriptovalutu vrlo brzo prihvatio kao dodatnu mogućnost zarade, a burze za razmjenu se sve više ponašaju poput omraženih banaka, pa se može reći da jedna simpatična "open source" ideja postaje >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sve više komprimitirana pohlepom koja nam je već duže vremena poznata u neoliberalnom sustavu politike i ekonomije današnjice.

Stoga uopće ne čudi objava tvrtke BitGold koja je sustav za razmjenu iz svijeta kriptovaluta jednostavno prebacila u istoimenu burzu za trgovanje pravim zlatom. Kada jednom ubacite svoj novac u sustav, dobit ćete ekvivalent njegove vrijednosti u težini zlata u jednoj od 10 svjetskih zlatnih rezervi.

Potom, kada želite nešto kupiti, to možete učiniti putem BitGoldovog portala, vašeg mobilnog uređaja ili s BitGold karticom. Valja naglasiti da svoju vreću zlata nećete moći donijeti kući, već će ona ležati čitavo vrijeme u nekom trezoru, što znači da će biti nedostupna za bilo kakvo fizičko korištenje, već će tijekom transkacija virtualno rasti ili se smanjivati.

Glavna fora u ovome je da se ne radi o banci, pa ne možete izgubiti svoj depozit, niti o kriptovaluti, već ovdje možete kupiti zlato, "sjediti na njemu" i nadati se da će mu vrijednost rasti kako biste se mogli bogatiti.
Pogledaj vesti o: London

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.