Berze u crvenom stiže i recesija

Izvor: Vesti-online.com, 25.Jun.2016, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Berze u crvenom stiže i recesija

Sa Londonske berze juče ujutro je u prvih 30 minuta trgovanja doslovno zbrisano više od 100 milijardi funti. Panična reakcija trgovaca ukazuje da se nisu nadali ovakvom ishodu, ali je pitanje kako će se sve to odvijati u narednim danima.

Da je situacija dramatična pokazuje i reakcija banke Engleske koja je odmah objavila da će u finansijsko tržište upumpati 250 milijardi funti. Da li će to biti dovoljno da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << zaustavi panična rasprodaja deonica, ostaje da se vidi, tim pre što sa Londonske berze upozoravaju da sasvim izvesno Velika Britanija ulazi u recesiju. To automatski znači i gubitak radnih mesta, ali u kojoj meri zasad se niko ne usuđuje da prognozira.

I nemačka berza je u padu za deset odsto, a potres britanskog referenduma se oseća i u Japanu, Australiji, Hongkongu i Parizu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.