Agrokor angažovao Rotšild kao savjetnika za izlazak na berzu

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Nov.2014, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Agrokor angažovao Rotšild kao savjetnika za izlazak na berzu

LONDON - Koncern Agrokor, najveća privatna kompanija u Hrvatskoj, angažovao je Rotšild grupu kao savjetnika za inicijalnu javnu ponudu (IPO) akcija na berzi, izvještava Rojters, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Poizlasku na berzu, planiranom za narednu godinu, vrijednost Agrokora bi mogla biti oko četiri milijarde evra, izjavio je neimenovani izvor, i dodao da bi bi početkom 2015. kompanija takođe trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da angažuje banke, prenosi britanska agencija.

 Još nije odlučeno na kojoj će berzi Agrokor ponuditi akcije, ali Londonska berza je najvjerovatniji izbor, tvrdi neimenovani izvor.

Agrokor je odbio da komentariše ovakve navode, a Rotšild grupa nije bila dostupna za komentar.

Agrokor koncern najveća je hrvatska privatna kompanija, u vlasništvu biznismena Ivice Todorića, i jedna od najjačih kompanija u jugoistočnoj Evropi, s konsolidovanim prihodom od 54 milijardi kuna (preko sedam milijardi evra) i sa gotovo 60.000 zaposlenih.

Agrokor koncern, kojem su primarne djelatnosti proizvodnja i distribucija hrane i pića i maloprodaja, ljetos je postao većinski vlasnik slovenačkog trgovinskog lanca Merkator.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.