Imenovana vlada nacionalnog jedinstva u Libiji

Izvor: Studio B, 09.Okt.2015, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imenovana vlada nacionalnog jedinstva u Libiji

Izaslanik Ujedinjenih nacija za Libiju Bernardino Leon izjavio je da je u toj zemlji formirana vlada nacionalnog jedinstva, nakon dugotrajnih i teških pregovora koji su okončali višemesečno dvovlašće u Libiji.

Leon je kazao da je odlučen sastav vlade nacionalnog jedinstva, koja predstavlja korak ka ozdravljenju naftom bogate zemlje koju potresaju podele još od svrgavanja i ubistva dugogodišnjeg lidera Muamera Gadafija 2011, prenela je agencija AP.

U >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Libiji su postojale dve vlade, jedna u Tripoliju koju podržavaju islamisti i druga, međunarodno priznata u Tobruku na istoku zemlje.

Pred novom vladom je niz izazova, uključujući ekonomiju na ivici kolapsa, brojne militantne grupe i humanitarne izazove.

UN procenjuju da je za oko 2,44 miliona ljudi, odnosno 40 odsto ukupnog stanovništva u Libiji, potrebna zaštita i neki vid humanitarne pomoći.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.