Francuska evakuiše svoje držžavljane iz Libije

Izvor: Blic, 29.Jul.2014, 17:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska evakuiše svoje držžavljane iz Libije

Francuska je danas počela da evakuiše svoje državljane iz Libije zbog sve većeg bezakonja i nereda u toj zemlji, saopštio je vladin izvor pošto su slično uradile druge evropske države.

U Libiji ima manje od 100 Francuza i oni će napustiti tu zemlju brodom, izjavio je izvor, dodajući da će evakuacija biti završena posle podne.

Nekoliko zemalja, medju kojima su Velika Britanija, Francuska, Nemačka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i Egipat, proteklog vikenda su savetovali svojim državljanima da odmah napuste Libiju, navodi AFP.

SAD su evakuisale svooju ambasadu u toj zemlji navodeći kao razlog realan rizik koji preti zbog sukoba izmedju vojnika lojalnih libijskoj vladi i islamista.

Ostale zemlje, medju kojima su Holandija, Belgija, Španija i Turska, takodje su savetovale svojim državljanima da odu iz Libije.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.