Vulin: Inspekcija rada ponovo u Juri

Izvor: N1 televizija, 29.Apr.2016, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Inspekcija rada ponovo u Juri

Inspektori rada danas ponovo vrše nadzor u fabrici Jura u Leskovcu nakon što su se pojavili navodi u medijima o fizičkom i mentalnom maltretiranju radnika, potvrdio je ministar rada Aleksandar Vulin.

On je istakao da neke od optužbi koje su iznete u medijima prevazilaze nadležnosti Inspektorata rada i da njih mora da proveri tužilaštvo a tiču se seksualnog napastvovanja radnica i tuče radnika metalnim palicama.

Vulin je pozvao radnike da prijave prekšaje >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i dodao da ne misli da se oni plaše.

Ministar je pak juče rekao da su u ovoj fabrici primećene samo manje nepravilnosti.

Predsednika sindikata Sloga izneo je da su radnici u Juri suočeni sa fizičkim i mentalnim zlostavljanje.

Inspekcija rada juče je saopštila da im se zaposleni u toj fabrici do sada se nisu obraćali kako bi prijavili zlostavljanja na radu niti je, tokom nadzora pre dva dana neko od njih prijavio maltretiranje i zlostavljanje.

Kakva je situacija u Leskovcu pokušala je da istraži naša novinarka Gordana Bjeletić ali su kapije Jure ostale zatvorene za novinare:

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.