LKC: Koncert indijske klasične muzike

Izvor: juGmedia, 21.Apr.2015, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LKC: Koncert indijske klasične muzike

LESKOVAC – U Leskovačkom kulturnom centru sutra će biti održan koncert indijske klasične muzike u izvođenju tročlanog muzičkog sastava „Rudra Vina“, s početkom u 19 časova.

Rudra vina se smatra majkom svih žičanih instrumenata. Koristi se u hindustanskoj klasičnoj muzici. Kako je Rudra naziv za hinduskog boga Šivu, rudra vina doslovno znači „vina koja je Šivi draga“. Rudra vina stiže u Srbiju prvi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << put i osim u Leskovcu, moći će da je čuje još jedino publika u Beogradu u Kolarčevoj zadužbini.

Koncert se organizuje u saradnji sa ambasadom Indije u Beogradu i Indijskim savetom za kulturnu saradnju iz Nju Delhija.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.