Veternička rampa čeka kanalizacionu mrežu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Avg.2014, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veternička rampa čeka kanalizacionu mrežu

Naselje Veternička rampa čeka da dobije kanalizacionu mrežu, odnosno, izgradnju priključaka za pojedinačna domaćinstva. U Zavodu za izgradnju grada kažu da je pre toga potrebno obaviti tehnički pregled, predati zahtev za dobijanje upotrebne dozvole, pa se tek nakon toga može očekivati izgradnja priključaka za pojedinačna domaćinstva.

Pre tri godine, u ulici Dragoslava Srejovića i u svim susednim ulicama u naselju Veternička rampa, urađeno je oko tri kilometra kanalizacione >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mreže. Međutim, domaćinstva još uvek ne mogu da je koriste, a stanari kažu da već drugu godinu traje njihova "borba" sa nadležnima za priključivanje na kanalizacionu mrežu. Do tada, za pražnjenje jama u svojim dvorištima, kako kažu, snalaze se kako znaju.

"Za 10-ak do 15 dana cisterne prolaze, smrad se širi, moraju da se čiste jame. I to je tako, ne samo za mene, već za sve stanovnike. Po jednoj cisterni nije naivno, od 1.200 pa do 1.700 dinara. Ako se pojavi gradska cisterna "Vodovoda i kanalizacije", njihova prošlogodišnja cena je bila 10.000", kaže Živorad Đorđević.

U Zavodu za izgradnju grada rečeno nam je da je u ulici Dragoslava Srejovića izgrađen kolektor, koji povezuje novoizgrađenu kanalizacionu mrežu sa crpnom stanicom na Novom naselju.

Izgradnja dve crpne stanice je završena i uskoro se očekuje njihovo opremanje, nakon čega će se obaviti tehnički pregled.

Tek nakon pozitivno ocenjenog tehničkog pregleda stvoriće se uslovi za podnošenje zahteva Gradskoj upravi za urbanizam i stambene poslove za dobijanje upotrebne dozvole. Kada upotebna dozvola bude dobijena, kanalizaciona mreža biće predata preduzeću Vodovod i kanalizacija, u čijoj je nadležnosti izgradnja priključaka za pojedinačna domaćinstva, navodi se u saopštenju.


Pogledaj vesti o: Legalizacija,   Legalizacija objekata

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.