Vukov sabor od 12. do 18. septembra

Izvor: Beta, 17.Avg.2011, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vukov sabor od 12. do 18. septembra

LOZNICA, 17. avgusta 2011. (Beta) - Vukov sabor, 77. po redu, biće održan od 12. do 18. septembra u Tršiću i Loznici, najavljeno je u danas iz lozničkog Centra za kulturu "Vuk Karadžić" koji organizuje tu manifestaciju.

Na otvaranju manifestacije 12. septembra u Vukovom domu kulture u Loznici, izložbom fotografija biće predstavljena kultura i istorija grada Kragujevca, a Knjaževsko-srpski teatar iz tog grada izvešće predstavu "Djavo i mala gospodja" po tekstu Djordja Milosavljevića i u režiji Žanka Tomića.

Završna saborska svečanost, posvećena obeležavanju 50 godina od dodele Nobelobe nagrade za književnost Ivi Andriću, biće održana 18. septembra na Saborištu u Tršiću.

Saborsku besedu održaće Angela Rihter, profesorka slavistike na Univerzitetu u Haleu, koja će biti prvi saborski besednik iz inostranstva.


Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Manifestacija „Zvezdarski krugovi - Atelje na otvorenom"

Izvor: Studio B, 17.Avg.2011

Ustanova kulture „Vuk Karadžić", uz pokroviteljstvo gradske opštine Zvezdara, organizuje slikarsku manifestaciju „Zvezdarski krugovi - Atelje na otvorenom"...Manifestacija se otvara u petak, 19. avgusta, u 11 časova na malom trgu između UK „Vuk Karadžić", Bulevar kralja Aleksandra 77...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.