Tri srpska pisca u izboru za nagradu IMPAK Dablin

Izvor: Beta, 16.Nov.2010, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tri srpska pisca u izboru za nagradu IMPAK Dablin

BEOGRAD, 16. novembra 2010. (Beta) - Dela srpskih pisaca Srdjana Valjarevića, Vide Ognjenović i Vladislava Bajca našla su se u širem izboru za jednu od najznačajnijih svetskih književnih nagrada "IMPAK Dablin" (IMPAC Dublin Literary Award).

U širem izboru za to priznanje našli su se romani "Komo" Srdjana Valjarevića, "Preljubnici" Vide Ognjenović i "Hamam Balkanija" Vladislava Bajca, saopšteno je iz beogradske izdavačke kuće "Geopoetika" koja je objavila ta dela na engleskom jeziku, u ediciji "Srpska proza u prevodu".

Po prvi put u istoriji jugoslovenske i srpske književnosti tri srpska autora istovremeno su ušla u širi izbor za jednu od pet najznačajnijih svetskih književnih nagrada, zahvaljujući prevodima njihovih dela na engleski jezik, naveo je izdavač.

Medju 162 knjige na listi za nagradu "IMPAK Dablin" koja je objavljena 15. novembra našla su se dela uglednih svetskih pisaca poput Margaret Atvud, Pola Ostera, Dena Brauna, Orhana Pamuka, Vilijema Trevora, Karlosa Ruisa Safona i mnogih drugih.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Sajmu knjiga u Beču dela srpskih pisaca

Izvor: Politika, 16.Nov.2010

BEOGRAD - Na Sajmu knjiga u Beču, koji će biti održan od sutra do 21. novembra, na nacionalnom štandu Srbije biće predstavljeni autori savremene srpske književnosti, čime će, ujedno, biti najavljen nastup naše zemlje kao počasnog gosta na Sajmu u Lajpcigu 2011. godine, saopštilo je Ministarstvo...

Nastavak na Politika...

Tri srpska pisca u trci za svetsku nagradu

Izvor: RTS, 16.Nov.2010

Dela srpskih pisaca Srđana Valjarevića, Vide Ognjenović i Vladislava Bajca našla su se u širem izboru za jednu od najznačajnijih svetskih književnih nagrada "IMPAK Dablin". ..Prvi put u istoriji jugoslovenske i srpske književnosti tri srpska pisca istovremeno su ušla u širi izbor za jednu od...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.