Premijera srpskog filma Tilva Roš na festivalu u Sarajevu

Izvor: Blic, 05.Jul.2010, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Premijera srpskog filma "Tilva Roš" na festivalu u Sarajevu

Debitantski igrani film reditelja i scenariste Nikole Ležajića "Tilva Roš" biće prikazan u takmičarskom programu Sarajevo film festivala, koji će biti održan od 23. do 31. jula, najavio je danas distributer "Tak vižn". Stefan Đorđević i Marko Todorović u filmu "Tilva Roš"

Producentska kuća "Kiselo dete" istakla je da je to jedini dugometražni film iz Srbije uvršten u konkurenciju za nagrade na SFF-u. To će ujedno biti regionalna premijera ovog filma, a prikazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Srbiji u planu je za jesen.

"Tilva Roš" je tinejdžerska drama koja se dešava u rudarskom mestu Bor.

Glavne uloge igraju mladi glumci Stefan Đorđević, Marko Todorović i Dunja Kovačević.

Likovi - Toda i Stefan su nerazdvojni prijatelji skejteri koji provode prvo leto nakon srednje škole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije. Oni se takmiče za naklonost Jelene, tinejdž anarhiste iz Francuske. U čudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokušava da nadmaši drugog.

Film je sniman tokom leta prošle godine u Beogradu i Boru, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tilva Roš na Sarajevo film festivalu

Izvor: Popboks, 05.Jul.2010

Debitantski film Nikole Ležaića Tilva Roš premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu Sarajevo film festivala, koji se  održava od 23. do 31. jula. U pitanju je jedini dugometražni film iz Srbije koji se našao u takmičarskom programu ovog festivala, a ovo će ujedno biti regionalna...

Nastavak na Popboks...

Tilva Roš na Sarajevo film festivalu

Izvor: Filmske.com, 06.Jul.2010, 01:45

Debitantski film Nikole Ležaića Tilva Roš premijerno će biti prikazan u takmičarskom programu Sarajevo film festivala, koji se  održava od 23. do 31. jula..U pitanju je jedini dugometražni film iz Srbije koji se našao u takmičarskom programu ovog festivala, a ovo će ujedno biti regionalna...

Nastavak na Filmske.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.