Gogenova slika ponovo izložena

Izvor: Beta, 06.Apr.2011, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gogenova slika ponovo izložena

VAŠINGTON, 6. aprila 2011. (Beta) - Slika Pola Gogena koju je u petak pokušala da ošteti jedna posetiteljka Nacionalne umetničke galerije u Vašingtonu, ponovo je izložena, javile su agencije.

Ulje na platnu "Dve Tahićanke" iz 1899. vraćeno je pred publiku u utorak, pošto su stručnjaci utvrdili da 80 miliona dolara vredno delo, koje je bilo zaštićeno pleksiglasom, nije oštećeno.

Suzan Berns, koja je pokušala da sliku skine sa zida i udarala je, u sredu treba da se pojavi pred sudom. Prema sudskim dokumentima ona je izjavila da je Gogen "zlo" i da je sliku želela da uništi zato što su na njoj dve nage žene što asocira na homoseksualnost. "Gogen je zlo. Slikao je golotinju i to je loše za decu. Na toj slici predstavio je dve žene i to je vrlo homoseksualno", rekla je Suzan Berns agentima obezbedjenja koji su je priveli. "Pokušala sam da je sklonim. Mislim da bi trebalo da bude spaljena".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gogenova slika ponovo izložena

Izvor: NaDlanu.com, 06.Apr.2011

VAŠINGTON, 6. aprila 2011. (Beta) - Slika Pola Gogena koju je u petak pokušala da ošteti jedna posetiteljka Nacionalne umetničke galerije u Vašingtonu, ponovo je izložena, javile su agencije.Ulje na platnu "Dve Tahićanke" iz 1899. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.