Izvor: Danas, 16.Sep.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filmomanija u pet gradova u regiji

Beograd - Revija filmova Filmomanija biće održana prvi put u Beogradu, od 18. do 24. septembra u bioskopu „Cineplexx Ušće“, sa novim ostvarenjima koja su svoje premijere imali na festivalima u Tokiju, Njujorku, Londonu, Sandensu, Veneciji, Berlinu, Kanu.

Program Filmomanije, koji se već osam godina održava u Zagrebu, a koji je ove godine dobio regionalni karakter jer se istovremeno dešavati u Cineplexx bioskopima u Beogradu, Mariboru, Skoplju i Podgorici, >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << otvoriće film norveškog reditelja Hansa Petera Molanda „Po redu nestajanja“. U ovoj akcionoj komediji koja je prikazana na ovogodišnjem festivalu u Berlinu, pored Stelana Skarsgarda igraju Goran Navojec, Sergej Trifunović i Miodrag Krstović.

U okviru Filmomanije biće prikazano ukupno 13 filmskih ostvarenja, među kojima i „Gospodin Tarner“ Majka Lija, za koji je Timoti Spal osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu u Kanu, kao i „Tom na farmi“, novo ostvarenje Ksavijera Dolana, dobitnika nagrade kritike Fipresci u Veneciji.

Na programu je i film rumunskog reditelja Kornelija Porumbiua „Kad se noć spusti na Bukurešt“, koji se posle veoma uspešnih ostvarenja „12:08 istočno od Bukurešta“ i „Policijski, pridev“ našao u zvaničnoj konkurenciji festivala u Njujorku, Lokarnu i Torontu. Francuski reditelj Olivije Asajas, autor filma „Nešto u vazduhu“, snimio je hvaljenu dramu „Oblaci nad Sils Marijom“, u kojoj su glavne uloge ostvarile dobitnica Oskara Žilijet Binoš i zvezda „Sumrak sage“ Kristen Stjuart. Švedski reditelj Lukas Modison (poznat po filmovima „Lilja 4-ever“ i „Faking Amal“) posle četiri godine pauze vraća se sa novim filmom „Mi smo najbolje“, koji je na festivalu u Tokiju osvojio Gran pri.

Na programu su i: francuski „Grigris“ o 25-godišnjem momku koji uprkos paralisanoj nozi i dalje sanja o tome da jednog dana postane plesač, austrijski „Makondo“ o čečenskim imigrantima koji žive u naselju Makondo u Beču, kao i finski „Srce lava“, ljubavna priča vođe neonacističke grupe i devojke koja ima sina crnca. Tu su i: „Blizanci kosturi“ o blizancima koji nakon deset godina obnavljaju svoje odnose, koji je nagrađen za najbolji scenario na Sandensu, zatim „Pronađi mladost“ o dvojici ostarelih rođaka koji odlučuju da otputuju na Island kako bi pokušali da povrate izgubljenu mladost, dokumentarni film „Crvena armija“, koji prati priču o stvaranju slavne, sovjetske, hokejaške reprezentacije, kao i indonežanski akcioni film „Racija 2“.

Filmska ostvarenja na Filmomaniji biće prikazana u terminima od 16, 18.30 i 21 sat. Karte su već u prodaji po ceni od 350 dinara. Kompletan program revije može se naći na sajtu www.cineplexx.rs.
Pogledaj vesti o: Japan,   Nju Jork,   London

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Delimo karte za novi film Sergeja Trifunovića ‘Po redu nestajanja’

Izvor: Tracara.com, 17.Sep.2014, 12:14

Cineplexx i Tracara.com vas vode na novi film Sergeja Trifunovića holandske produkcije, a koji će biti prikazan u okviru revije filmova Filmomanija. Ova revija održaće se u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Center u periodu od 18. do 24. septembra. Tokom revije koja će trajati punih šest dana,...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.