Kragujevački biciklisti krenuli put Mostara

Izvor: Kragujevac.rs, 27.Jul.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kragujevački biciklisti krenuli put Mostara

Tandem biciklistički maraton “Kragujevac-Mostar 2016“, 13. po redu startovao je danas iz SC “Iskra“. Trasu dugu 400 kilometara preći će 10 biciklista i to tri tandem i četiri solo biciklista, a na današnjem startu pridlužili su im se prijatelji iz Kruševca, Leskovca i Čačka. U organizaciji paraolimpijskog kluba “Junior“, pokrovitelji i ovogodišnjeg tandem biciklističkog maratona su grad Kragujevac i ambasada Bosne i Hercegovine u Srbiji.

- Ja ne znam >> Pročitaj celu vest na sajtu Kragujevac.rs << bolji grad i bolje mesto odakle bi trka prema Bosni i Hercegovini mogla da krene, od grada Kragujevac kao slobodarskog grada ka Bosni i Hercegovini kao najbližem susedu. Ova maraton je jedna tradicionalna perfektna ideja koja neguje jedinstvenu kulturu, povezuje jedinstvene ljude i povezuje dva grada Mostar i Kragujevac. Poruke mira i prijateljstva koje on nosi treba podržati, i ne znam gde bi mogao da se nađem da mi bude bolje nego danas u Kragujevcu i ovom povodom, rekao je Njegova ekselencija, ambasador Bosne i Hercegovine u Srbiji Lazar Mirkić.

Kragujevac i Mostar ove godine obeležavaju dva jubileja, 40 godina od potpisivanja povelje i 10 godina od obnavljanja saradnje, dok je tandem bicklistički maraton ove godine prvi put startovao od Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom “Iskra“.

- Danas je naša “Iskra“ pokazala da je s pravom ponela ovo ime, jer pali plamen prijateljstva, saradnje i šalje poruke mira i ljubavi između dva bratska grada Mostara i Kragujevca. Kruna ovog višedecenijskog prijateljstva je marataon koji nas čini boljim i vrednijim ljudima i koji nam pokazuje kako se dugogodišnje prijateljstvo neguje, kako se kroz sport pomaže svima, kako se osobe sa invaliditetom i paraolimpijci mogu dokazati, a kako ih mi kao društvo vrednujemo, kazala je dr Gordana Damnjanović, član veća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, poželeveši biciklistima u ime lokalne samouprave srećan i uspešan maraton.

Do krajnjeg cilja, biciklisti će zastati u Užicu, Višegradu i Sarajevu, a u Mostar stužu 31. jula, gde će na tradicionalnim 450. visinskim skokovima u vodu sa Starog mosta, Kragujevčani imati pet takmičara.

Inače, današnjem startu maratona prethodila je biciklistička trka  najmlađih sugrađana iz vrtića “Poletarac“ PU Nada Naumović, a Paraolimpijska akademija “Junior“ koja ove godine obeležava 18 godina postojanja, uručila je zahvalnice svima koji su podržali njenu inicijativu da se izgradi SC “Iskra“, druga zadužbina Delta fondacije.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Kragujevac.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kragujevac.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kragujevac.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.