Patrijarh Irinej: Pomolimo se za ljude u Ukrajini

Izvor: Blic, 19.Apr.2014, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patrijarh Irinej: Pomolimo se za ljude u Ukrajini

Srpski patrijarh Irinej pozvao je u Uskršnjoj poslanici vernike da se pomole Bogu za braću i sestre u Ukrajini i na Bliskom istoku.

"Posebno se danas molimo pobeditelju greha, smrti ljudske nepravde, za našu braću i sestre u Ukrajini i Bliskom istoku sa željom da svetlost Hristovog vaskrsenja razagna tamu greha koja se nadvila nad ljudima i prosvetli um i dušu sejačima mržnje prema pravoslavlju", naveo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je patrijarh u poslanici povodom Ukrsa.

Patrijarh Irinej je posebno pozdravio "stradalnu braću na Kosovu i Metohiji koji, iako u okovima neslobode, obespravljenosti i diskriminacije, danas (na Uskrs) slave pobedu dobra nad zlom, života nad smrću, Hrista nad demonskim silama tame".

Govoreći o pravoslavnim vernicima u Makedoniji Irinej je ocenio da oni na čelu sa svojim "nepravedno utamničenim arhiepiskopom (Jovanom) stradaju za jedinstvo Crkve i čistotu pravoslavne vere".

"Neka vaskrsli Hristos Gospod pokida okove nepravde, bezakonja i licemerstva kojima sinovi bezakonja okovaše arhiepiskopa ohridskog i mitropolita skopskog Jovana koga preko nas pozdravlja čitava pravoslavna vaseljena i čitav pravdoljubivi svet", naveo je patrijarh Irinej.

Svi hrišćani ove godine Uskrs slave istog dana, u nedelju 20. aprila.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej: Pomolimo se Bogu za ljude u Ukrajini

Izvor: Beta, 19.Apr.2014

BEOGRAD, 19. aprila 2014. (Beta) - Srpski patrijarh Irinej pozvao je u Uskršnjoj poslanici vernike da se pomole Bogu za braću i sestre u Ukrajini i na Bliskom istoku..."Posebno se danas molimo pobeditelju greha, smrti ljudske nepravde, za našu braću i sestre u Ukrajini i Bliskom istoku sa željom...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.