Sa ćumura prešao na ugalj: Novi direktor Kolubare bio vlasnik pečenjare

Izvor: Blic, 23.Okt.2012, 08:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa ćumura prešao na ugalj: Novi direktor "Kolubare" bio vlasnik pečenjare

Milorad Grčić, od 9. oktobra v.d. direktora Rudarskog basena „Kolubara“, još jedan je primer da vlast, suprotno obećanjima, ne sprovodi departizaciju i da na visoke funkcije postavlja nestručne kadrove. Prema saznanjima „Blica“, Grčić je veći deo radnog veka proveo u ugostiteljstvu, a na mesto direktora imenovan je na insistiranje vrha Srpske napredne stranke.

Sugrađani iz Obrenovca svedoče za „Blic“ o tome kako je Grčić, kao vlasnik kafića >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i pečenjare za kratko vreme napredovao i zauzeo fotelju direktora jednog od najznačajnijih javnih preduzeća.

- U lokalu do kojeg je došao, najpre je otvorio kafić „Fantazija“ u kojem su bili i poker-aparati, a kasnije je na tom istom mestu otvorio pečenjaru. Nakon što je „Fantazija“ pre dve godine prestala da radi, u taj prostor uselio se lokalni odbor SNS - priča sagovornik „Blica“.

Ostavka u Obrenovcu

Zanimljivo je da je Grčić podneo ostavku na mesto lokalnog funkcionera u Obrenovcu uz obrazloženje „da je statut Beograda razvlastio prigradsku opštinu Obrenovac, a da on ne želi samo da prima platu“. Takvu kategoriju on je nazvao „primači plata“, ali ga to nije sprečilo da koristeći Zakon o radnim odnosim u državnim organima iz 2002. godine i narednih šest meseci prima naknadu - ukupno je primio oko 600.000 dinara.

Direktor „Kolubare“ je u politiku aktivno ušao 2008. kada je sa Udruženjem građana „Snaga Obrenovca - Milorad Grčić“ na lokalnim izborima osvojio 7,27 procenata glasova.

Nakon kratkotrajnog učestvovanja u lokalnoj vlasti sa DS, kada je bio i zamenik predsednika opštine, Grčić i njegovo udruženje prave dogovor s naprednjacima i samo dve godine kasnije, on dolazi na čelo „Kolubare“.

Mada na zvaničnom sajtu „Kolubare“ nije moguće naći radnu biografiju v.d. direktora, sagovornik „Blica“ koji Grčića poznaje lično, navodi da je on srednju školu završio u Šapcu, da je potom pohađao kurs za konobara, kao i da je 2010. upisao „neki“ fakultet. Međutim, odmah nakon imenovanja, medijima je prosleđeno saopštenje u kojem je stajalo da je novi direktor „Kolubare“ diplomirani ekonomista.

Još više brine činjenica da Grčić nema ni dana staža u nekom ozbiljnom preduzeću, pogotovo ne na najodgovornijim funkcijama.

Juče smo kontaktirali s Grčićem kako bismo proverili detalje njegove biografije. Međutim, na pitanje koje kvalifikacije su ga preporučile za odgovornu funkciju, on je odgovorio:

- Nisam u situaciji da govorim, pozovite me sutra.

Komentar nismo mogli da dobijemo ni od resorne ministarke Zorane Mihajlović koja je, kako nam je rekao njen PR, juče službeno bila u Kragujevcu.

Povezane vesti: Milorad Grčić (SNS) v.d. direktora Kolubare
Pogledaj vesti o: Kolubara

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Direktor pečenjare "Kolubare": Imam ja ozbiljno iskustvo

Izvor: Blic, 24.Okt.2012, 01:05

Milorad Grčić, v.d. direktora Rudarskog preduzeća “Kolubara”, ni juče nije želeo da govori na koji način je profesionalno napredovao i kako je od vođenja pečenjare u Obrenovcu došao do čelne pozicije u jednom od najznačajnijih javnih preduzeća u Srbiji. On je za “Blic” kratko rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.