Slavoljub Muslin selektor Srbije

Izvor: Vostok.rs, 05.Maj.2016, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavoljub Muslin selektor Srbije

  

Ovaj potez Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije nije iznenađenje, s obzirom da se o Muslinu kao nasledniku Radovana Ćurčića govorilo već poduže, praktično i pre nego što je naslednik bio neophodan, odnosno dok je Ćurčić još uvek bio selektor.
Kokeza kandidat za predsednika FSS Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza kandidovao se za prvog čoveka Saveza uoči predstojeće Izborne sednice Skupštine.
Kako je objavljeno na sajtu FSS, podržana je kandidatura FS Vojvodine, FS Regiona zapadne Srbije, Udruženja fudbalskih klubova Prve lige Srbija, Stručno-strukovne organizacije sudija i FS Regiona istočne Srbije da aktuelni predsednik FS Beograda bude potencijalni predsednik u četvorogodišnjem mandatnom periodu.
Skupština FSS, na kojem će se birati predsednik i rukovodstvo, zakazana je za 20. maj u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi.


Muslin je jesenas otpušten iz Standarda iz Liježa, koji je nedavno osvojio Kup Belgije, ali koji nije igrao previše impozantno dok je srpski stručnjak sedeo na klupi.
Deveti selektor u poslednjoj dekadi će debitovati na klupi "orlova" 25. maja u Užicu, u prijateljskom meču sa Kiprom.

Osim pomenutog Standarda, Muslin je radio u Francuskoj (Le Man, Bordo, Lans...), u marokanskom velikanu Vidadu, a vodio je i Levski, ukrajinski Metalurg, Amkar, Krasnodar, Anortozis sa Kipra...

Tri puta je bio šampion sa Crvenom zvezdom, a osvojio je i dva Kupa Srbije.

Prvi zvanični meč Srbija igra početkom septembra, kada će u Beogradu gostovati Irska u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Članovi Odbora za hitna pitanja jednoglasno su izabrali Slavoljuba Muslina, nekadašnjeg uspešnog fudbalera i dugogodišnjeg trofejnog trenera, za novog selektora "A" reprezentacije naše zemlje. Sa Muslinom će biti potpisan ugovor do kraja predstojećeg kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo koje će 2018. godine biti održano u Rusiji, uz automatsku opciju produžetka do eventualnog plasmana u baraž kao i na sam završni deo Mundijala u slučaju učešća našeg najboljeg nacionalnog tima na svetskoj smotri", stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

RTS

Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.