Istorija “Politikinog zabavnika” u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 14.Mar.2017, 20:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istorija “Politikinog zabavnika” u Leskovcu

LESKOVAC

Tribina pod nazivom „Istorija Politikinog zabavnika“ održana je u prostorijama Centra za ekonomiku domaćinstva.

Jedan od najstarijih listova, koji i dalje izlazi na ovim prostorima, prvi put je objavljen 28. februara 1939. godine.

Jedinu pauzu u izlaženju je imao tokom Drugog svetskog rata.

Hadži Dušan Glušac, likovno-grafički urednik Politikinog zabavnika, rekao je da mu je drago što je došao u Leskovac, grad koji ima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << izuzetnu tradiciju negovanja stripa kroz Školu stripa „Nikola Mitrović Kokan“.

„Listajući, čitajući i gledajući zabavnik svakog petka dobili smo krilaticu „Svaki petak izuzetak – izlazi zabavnik!“ Tamo uvek nađemo nešto novo, nešto interesantno i zanimljivo. Inače, nekada smo imali još jednu krilaticu – list za sve od 7 do 77 godina. Onda se pobunio jedan dedica koji nas je pitao zašto mu branimo da čita Politikin zabavnik, jer on ima od 78 godina. Od tada smo list za sve od 7 do 107 godina i evo već 15-ak godina čekamo da nam se javi neko ko ima 108 godina. Inače, po nekim našim saznanjima svaki broj Politikinog zabavnika u proseku pročita sedam osoba svih starosnih uzrasta, što nama jako godi, “ rekao je on.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

POLITIKIN ZABAVNIK: I dalje izlazi petkom

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2017, 20:15

U organizaciji „Rotari kluba – Leskovac“ sinoć je, u Centru za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“, održano veče u kome je prisutnoj publici predstavljen jedan od najstarijih časopisa u Srbiji, Politikin Zabavnik...Zanimiljvo predavanje o ovom časopisu, koji je namenjen svima od...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.