POLITIKIN ZABAVNIK: I dalje izlazi petkom

Izvor: juGmedia, 15.Mar.2017, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POLITIKIN ZABAVNIK: I dalje izlazi petkom

U organizaciji „Rotari kluba – Leskovac“ sinoć je, u Centru za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“, održano veče u kome je prisutnoj publici predstavljen jedan od najstarijih časopisa u Srbiji, Politikin Zabavnik.

Zanimiljvo predavanje o ovom časopisu, koji je namenjen svima od 7 do 107 godina starosti, održao je gospodin Hadži Dušan Glušac, dugogodišnji grafički urednik Politikinog Zabavnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << inače član UNS-a, NUNS-a i Rotari kluba Beograd.

Politikin zabavnik, čiji je prvi broj izašao 28.02.1939. godine, štampan na 12 strana od kojih je četiri bilo u boji, jedinu pauzu u izlaženju imao je tokom II svetskog rata a izlazio je “utornikom i petkom, proslavio je svoj 77. rođendan.

Prema nekim statističkim pokazateljima, jedan Politikin Zabavnik pročita sedmoro ljudi

Kao posebnu zanimljivost Hadži Dušan Glušac istakao je da rubrike „Jesteli već čuli da“ i „Verovali ili ne“ traju od prvog broja, naglasivši da je 2006. godine Politikin Zabavnik proglašen za „Superbrend“ i da je današnji tiraž oko 40.000 primeraka a da je početkom 80-ih godina prošlog veka tiraž išao i do 300.000 primeraka.

Hadži Dušan Glušac, ispričao je i interesantnu anegdotu o nastanku slogana „Za sve od 7 do 107 godina“ – „javio nam se, jednog dana u redakciju neki čikica rečima: „ko mi to zabranjuje da čitam Zabavnik“. Kad smo ga pitali kako to misli ko mu zabranjuje rekao je: „napisali ste da je za sve od 7 do 77 godina a ja imam 78“. Od narednog broja slogan Zabavnika je „za sve od 7-107 a mi čekamo da se javi neko sa 108“

Hadži Dušan Glušac je, u ime redakcije Politikinog Zabavnika, svim prisutnim posetiocima poklonio po jedan primerak Zabavnika a organizovana je i zanimljiva nagradna igra u kojoj je četvoro prisutnih na poklon dobilo kačkete sa logom Politikinog Zabavnika.

Zoran Jovanović

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.