Život dajem za lepotu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Maj.2015, 00:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život dajem za lepotu

Dok je u Srbiji zanimanje starlete jedno od najpopularnijih ženskih profesija poslednjih godina, u svetu je u trendu biti živa Barbika. Zajednički element su kubici silikona - prenaglašene grudi i usne jer je savršeno telo ikona savremene kulture. Izgled donosi profit, a u njega se ulaže plastičnim operacijama i skupom šminkom. Najpopularniji je izgled Barbike, ali i japanskih likova iz crtanih filmova. Moda živih lutaka nastala je u Aziji pre nekoliko godina, a posebno je popularna u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Americi, Japanu i Ukrajini.

Kad bi prosečna Barbika imala obim grudi 92 centimetra, morala bi biti visoka između 183 i 226 cm, a za tako uzak struk morala bi da se liši dva rebra i nekoliko vitalnih organa. Moderne Barbike uglavnom imaju oko 42 kilograma i visoke su oko 165 cm. Obim struka im je oko 45 cm, naravno sa izvađenim rebrima. Krupne plave oči, porculanski ten i duga ispeglana kosa aduti su Ukrajinki Lolite Riči, Valerije Lukijanove, Anastazije Špagine i Aline Kovalevske.

Amerikanka Dakota Rouz imitira japanske animirane likove, pa je naročito popularna u Aziji, gde je prati gomila obožavatelja na internetu. Amerikanci imaju i živog Kena, Džastina Džedliku, koji je preturio preko glave 100 plastičnih operacija i potrošio 80.000 dolara da bi zaličio na Barbikinog momka. On i Valerija Lukjanova sreli su se u Njujorku da bi se fotografisali zajedno i istog momenta se posvađali, kao i svi pošteni konkurenti. On je Valeriju optužio da izgled postiže šminkom, nadogradnjom kose i korsetima, što transvestiti rade već godinama, a ona mu je uzvratila da je suviše napumpao usne.

Venus Izabel Palermo iz Velike Britanije još je maloletna, ali izuzetno popularna u Japanu, jer je postigla izgled iz crtanog filma. Kineskinja Vang Đijan je internet senzacija u Južnoj Koreji.

Opsednutost izgledom doprinela je da se u svetu troši 20 milijardi dolara na kozmetiku, dve milijarde za negu kose, a 74 milijarde dolara ode na dijetalne namirnice. Čak 7,4 miliona Amerikanaca podvrgne se svake godine nekoj plastičnoj operaciji. Od šest pacijenata, pet su žene. Po jednom istraživanju, čak pet odsto ljudi izjavilo je da bi se odreklo 10 godina života zbog lepšeg izgleda, a svaki treći muškarac dao bi godinu dana života za lepotu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.