ZA GINISA: Neverovatni Dragan Mrđa uzeo titulu, pa ispao iz japanske lige!

Izvor: Kurir, 21.Dec.2014, 07:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ZA GINISA: Neverovatni Dragan Mrđa uzeo titulu, pa ispao iz japanske lige!

U Japanu ne gledaju tragično kada neko napusti elitu kao mi u Srbiji. Ovde je to normalno, otkriva centarfor Omije

Japan se u slučaju Dragana Mrđe potvrdio kao obećana zemlja. Nekadašnji centarfor Crvene zvezde zadovoljan je polusezonom u Džej ligi jer je na 18 utakmica postigao čak devet golova.

- Mene je Japan preporodio! Imao sam utisak da je tamo sve kako treba, ali nisam bio svestan da je i >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << savršeno. Fudbaler u Japanu mora da misli samo na utakmice i treninge. Na tako nešto nisam bio naviknut ne samo dok sam nosio dres Crvene zvezde već i bilo gde da sam igrao - rekao je za Kurir Dragan Mrđa i dodao:

- Prvi put otkad igram profesionalno fudbal, sve je bilo na maksimalnom nivou.

Ni činjenica da je za pet meseci u samo jednoj sezoni uspeo da osvoji titulu sa crveno-belima i ispadne iz elitnog ranga sa Omijom, nisu mu pokvarili utisak o Japanu.

- Iskreno, tako je! Neverovatan podatak! Ali u Japanu ne gledaju tragično na ispadanje kao mi u Srbiji. Ovde je to normalno. Ove sezone titulu je osvojila Gamba, koja je pre dve godine ispala, a pre njih se isto desilo i Kašivi Rejsol. Obe ekipe su se bez problema vratile i uzele titulu. I kada se ispadne, budžet kluba ostaje isti, nema smanjivanja plata ili nekih pritisaka. Zato je Japan broj 1.

Japanci

ZVEZDA SE POŠTUJE I CENI

Da Japanci dobro znaju veličinu Crvene zvezde, otkriva Dragan Mrđa:

- Kada sam dolazio, bio sam predstavljen kao Zvezdin igrač. Japanci poštuju uspehe i tradiciju Crvene zvezde. Znaju za Tokio 1991. godine. Verovatno za to što cene Srbe zasluge ima i Dragan Stojković Piksi, čije ime se i dalje tamo izgovara sa poštovanjem.

O treneru

LALA JE VELIKI EMOTIVAC

Dragan Mrđa je i u dalekom Japanu pratio sve što se dešava u Crvenoj zvezdi.

Nenad Lalatović je odličan trener, ali preveliki zvezdaš! Mnogo stvari radi srcem, a to nije dobro. Čitao sam da bi garantovao titulu da smo Nenad Milijaš, Miloš Ninković i ja ostali u klubu i da je stigao Aleksandar Luković. Delim njegovo mišljenje - kaže Mrđa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.