Ukinuto naređenje o evakuaciji u gradu kod Fukušime

Izvor: RTS, 05.Sep.2015, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuto naređenje o evakuaciji u gradu kod Fukušime

Japanske vlasti su posle četiri i po godine ukinule naređenje o evakuaciji u gradu Naraha, izdato posle havarije u obližnjoj nuklearnoj elektrani Fukušima.
Posle zemljotresa i cunamija u martu 2011. koji su izazvali nuklearnu katastrofu, Narahu je napustilo 7.400 stanovnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << podseća Beta.

Vlasti su saopštile da je stepen radijacije sada na dozvoljenom nivou.
Oko 53 odsto evakuisanih iz Narahe i dalje se ne oseća spremno da se vrati u svoje domove, oko 20 kilometara južno od elektrane.
Zvaničnici se nadaju da će Naraha da bude dobar primer i da će uslediti povratak i u druge mesta u ugroženim oblastima.
Žitelji Narahe dobili su uređaje da mere radijaciju u svojim kućama, a gradske vlasti su obezbedile neprestano testiranje vode za piće.
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Japan: Više nema opasnosti od radijacije

Izvor: Akter, 05.Sep.2015

Japanske vlasti su posle četiri i po godine ukinule naređenje o evakuaciji u gradu Naraha, izdato posle havarije u obližnjoj nuklearnoj elektrani Fukušima..Posle zemljotresa i cunamija u martu 2011. koji su izazvali nuklearnu katastrofu, Narahu je napustilo 7.400 stanovnika.    ..Vlasti su saopštile...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.