U Šapcu dogodine fabrika komponenti za automobile

Izvor: N1 televizija, 25.Maj.2016, 16:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Šapcu dogodine fabrika komponenti za automobile

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predstavnici japanske kompanije Jazaki (Yazaki), potpisali su Memoradnum o razumevanju koji predstavlja prvi korak u realizaciji investicije koja će u Šapcu trebalo da zaposliti oko 1.700 ljudi.

To znači da će u narednih godinu dana u Šapcu biti otvorena fabrika za izradu elektronskih komponenti za automobile i kamione.

Gradonačelnik je ocenio da je ovo jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << od važnijih dana i da je pred njima veliki posao da se u roku koji je dogovoren sprovede sve što je deo njihovog posla. Istakao je da će zajedničkim raditi na obrazovanju kadra koji će biti potreban Jazakiju.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović ističe da je obaveza svih koji vode grad Šabac da stvore mogućnosti da oni koji rade zarade više, a oni koji nemaju posao, dobiju fer šansu i počnu da rade. Gradonačelnik Zelenović je napomenuo da otvaranje novih 1.700 radnih mesta, znači smanjenje broja nezaposlenih u Šapcu za čak 15 odsto. Takođe je istakao da ovako veliki posao nije mogao da se realizuje bez podrške Vlade Republike Srbije.

"Posle više od godinu dana pregovora danas potpisujemo memorandum sa jednom od najvećih svetskih kompanija, sa japanskom firmom Jazaki. Ova investicija znači da će naš grad od sada biti na svetskoj mapi gradova u kojima posluju najveće i najznačajnije kompanije. Otvaranje 1.700 novih radnih mesta je važno za Šabac, ali i za celu Srbiju, a naš uslov je bio da se rad i znanje naših sugradđana koji će se zaposliti vrednuju odgovarajućom platom. Uslov kompanije je da zaposleni imaju korisna znanja i Grad Šabac je pripremio program obuke i dodatnog obrazovanja za sve zainteresovane. Potpisivanjem Memoranduma za ovu japansku investiciju stvorili smo jednake šanse za sve da se zaposle i da žive pristojno od svog rada", istakao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.

Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca, izrazio je veliko zadovoljstvo što je današnjim potpisivanjem pokrenut postupak kojim treba da se zaposli 1.700 radnika, što će omogućiti bolji život za 1.700 porodica.

"Ovim potpisivanjem smo potvrdili da razvijamo Šabac kao povoljno poslovno okruženje. Dosta smo naučili u procesu pregovora, šta kao grad treba da uradimo i na koji način treba komunicirati sa privrednicima. Kao što su predstavnici kompanije "Yazaki" rekli da smo bili veoma efikasna administracija, tako planiramo da to ostane i u narednom periodu. Očekujem i da će Skupština grada Šapca biti efikasna da donese sve potrebne dokumente, kako bi se ova investicija realizovala u optimalnom roku jer je ovo pitanje izvan politike i tiče se boljeg života naših sugrađana. Svi zajedno u narednom periodu treba da nastavimo sa efikasnim radom, da bi ova fabrika u narednoj godini ugledala svetlost dana", rekao je Pajić.

Predstavnik Jazakija, Aksel Vitenberg iskazao je zadovoljstvo i naglasio da bi prema planu fabrika trebala da otpočne sa radom 1. maja sledeće godine.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.