Srpski gardisti spremni za paradu u Pekingu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Avg.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski gardisti spremni za paradu u Pekingu

Srpski gardisti spremni su za paradu na Tjenanmenu 3. septembra povodom 70 godina svetske pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilačkoj borbi protiv Japana, izjavio je danas komandant Gardijskog bataljona i Nacionalnog esselona VS major Marko Marjanović.

"Pri kraju smo planiranih priprema za paradu povodom 70 godina od oslobodjenja od japanske okupacije i pobede u Drugom svetskom ratu. Kina je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dala veliki značaj ovoj paradi i ovde su nam obezbeđeni odlični uslovi za pripreme. Vežbali smo skoro svakoga dana pre i popodne na dva poligona koji pružaju odlične uslove za pripremu" rekao je major Marjanović.

Kako je objasnio, naš strojevi korak je nešto zahtevniji od ostalih sa nešto više fizičkog napora.

"Dobro smo pripremljeni i uvežbani i prikazaćemo se u najboljem svetlu na paradi", poručio je Marjanović.

"Domaćin je gostujućim podešelonima omogućio višednevne pripreme kako bi u potpunosti bili spremni za veliki dan. Nakon perioda privikavanja na vremensku razliku i drugačiju klimu, 17 stranih podešelona, među kojima je i naš, uhvatilo je korak sa kineskim kolegama kako bi 3. septembra sve bilo savršeno", zaključuje se u saopštenju.

Paradi će prisustvovati i predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski gardisti spremni za paradu u Pekingu

Izvor: NoviMagazin.rs, 31.Avg.2015

Srpski gardisti spremni su za paradu na Tjenanmenu 3. septembra povodom 70 godina svetske pobede nad fašizmom i pobede kineskog naroda u narodno-oslobodilackoj borbi protiv Japana, izjavio je danas komandant Gardijskog bataljona i Nacionalnog ešelona VS major Marko Marjanović..."Pri kraju smo planiranih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.