Soni pravi robota sposobnog za emotivnu vezu

Izvor: Radio 021, 01.Jul.2016, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Soni pravi robota sposobnog za emotivnu vezu

Japanska kompanija "Sony" otkrila je da želi da napravi robota koji će biti sposoban da izgradi emotivnu vezu.

Ovo je izjavio izvršni direktor Kazuo Hirai prilikom predstavljanja uređaja virtuelne realnosti koji bi trebalo da bude u prodaji od oktobra.

"Tražićemo predloge novih poslovnih modela koji integrišu hardver i usluge koje pružaju snažna emotivna iskustva. Želimo da napravimo robota koji je sposoban da formira emotivnu vezu sa klijentima i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << inspiriše ljubav i privrženost", istakao je Hirao.

Soni je 2006. godine, nakon što je povećana konkurencija na azijskom tržištu, odustao od ideje proizvodnje robota. Nakon deset godina se vraćaju u ovaj sektor novih tehnologija, pošto je počela ekspanzija razvoja prijateljskih robota koji su usavršeni za ljudsku interakciju. Jedan od najboljih primera je robot Pepper koji se koristi u bolnicama u Belgiji.

Autor: klix.ba
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.