Samoubistva koštaju Japan 4 mlrd dolara godišnje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Mar.2017, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubistva koštaju Japan 4 mlrd dolara godišnje

Samoubistva godišnje koštaju ekonomiju Japana više od četiri milijarde dolara, prema računici japanske medijske kuće NHK.

Podatak je izveden na osnovu 23.000 žrtava samoubistva u 2015. godini, starosti od 15 do 69 godina, i na osnovu procene da su živeli i radili sve do njihove 70 godine.

"Samoubistva u mladim godinama imaju veliki uticaj na ekonomiju. Porodice i vlade troše velike sume na obrazovanje dece i mladih, ali ne dobijaju satisfakciju za ta ulaganja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budući da se sve više mladih odlučuje na samoubistvo u produktivnim godinama", navodi se u dokumentu Vorton Univerziteta, a prenosi Raša tudej.

Stopa samoubistava ubrzano raste kod lica od 15 do 20 godina starosti, navodi se u dokumentu, i dodaje da je uglavnom reč o muškarcima koji imaju zdravstvene, finansijske ili porodične probleme.

Od 1998. godine, u Japanu se godišnje registruje više od 30.000 samoubistava, ali je taj broj prošle godine pao ispod 22.000, prvi put za 22 godine, prema podacima japanskog Ministarstva za zdravlje, rad i blagostanje.

Japan ima jedno od najviših očekivanja u svetu vezano za trajanje životnog veka (83,3 godine), ali i najveću stopu samoubistava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Samoubistva koštaju Japan 4 milijarde dolara godišnje

Izvor: Capital.ba, 25.Mar.2017

TOKIO, Samoubistva godišnje koštaju ekonomiju Japana više od četiri milijarde dolara, prema računici japanske medijske kuće NHK.  Podatak je izveden na osnovu 23.000 žrtava samoubistva u 2015. godini, starosti od 15 do 69 godina, i na osnovu procjene da su živeli i radili sve do njihove...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.