Rusi poslali bombardera i suhoje, a onda došli i gosti

Izvor: B92, 24.Avg.2017, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusi poslali bombardera i "suhoje", a onda došli i "gosti"

Ruski bombarderi preleteli preko Pacifika, Japanskog mora, Žutog mora i Istočnog kineskog mora. Pratili ih "suhoji", ali su došli i Japanski i avioni J. Koreje.

Ruski ministar odbrane je potvrdio da je bombarder "Tupoljev - 95MS", koga NATO naziva "medved", preleteo preko neutralnih voda, kao i da su ga na toj ruti pratili ratni avioni "Suhoj-35S" i letelice zadužene za rano upozoravanje i kontrolu leta "A-50",prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rojters.

Međutim, Rojters ističe da ruski zvaničnik nije rekao koliko je to tačno ruskih aviona bilo u, kako Rusi kažu, ranije planiranom letu. Takođe, nije saopšten ni razlog ove misije, niti kada se ona odigrala.

Sve što je još rekao ruski ministar je da je "Tupoljev - 95MS" dopunio gorivo u letu.

U jednom momentu, navodi dalje Rojters, u blizini ruskih aviona pojavili su se i oni koje su poslali Japan i Južna Koreja.

Agencija navodi i da se Rusija graniči sa Severnom Korejom i da je veoma zainteresovana za sve veće napetosti na korejskom poluostrvu usled ubrzanog razvoja i lansiranja interkontinentalnih balističkih raketa iz Severne Koreje.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.