Prvi let Mitsubišijevog putničkog aviona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2015, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi let Mitsubišijevog putničkog aviona

Japanska industrija Mitsubiši je za drugu polovinu oktobra najavila prvi let komercijalnog aviona, sa kojim ima ambiciju da konkuriše na tržištu regionalnih komercijalnih mlaznih aviona, kojim sada dominiraju kanadski Bombardije i brazilski Embraer.

Dvomotorni mlaznjak MRJ-90 sa 92 sedišta, prvi je japanski putnički avion, koji se razvija nakon čak četiri decenije i prvi mlazni putnički avion koji se proizvodi u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Japanu, prenosi Blumberg.

Kompanija Mitsubiši Erkraft (Mitsubishi Aircraft) dobila je do sada ukupno 407 narudžbina za novi avion, koji se prodaje za 47,3 miliona dolara.

Najviše letelica poručeno je iz Severne Amerike, a među naručiocima su i dve najveće japanske avio-kompanije ANA i JAL.

Proizvođač očekuje da će tražnja za novim modelom aviona u svetu dostići oko 5.000 primeraka do 2030. godine.
Pogledaj vesti o: Mitsubishi

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.