Preminuo najstariji muškarac u Japanu

Izvor: Blic, 07.Jul.2015, 08:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo najstariji muškarac u Japanu

Sakari Momoi, koji je zvanično bio najstariji muškarac na svetu, za šta je bila zaslužna zdrava ishrana i mnogo sna, umro je u 112. godini, preneli su danas japanski mediji.

Momoi je rođen u februaru 1903. godine u području Fukušime, koje je teško pogođeno zemljotresom, cunamijem i nuklearnom katastrofom prije četiri godine.

On je proglašen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za najstarijeg čoveka u avgustu 2014. godine. Momoi je nekada bio nastavnik, a bavio se kaliografijom i učestvovao u rekrativnim aktivnostima u bolnici u kojoj je živeo.

Ovaj Japanac je na ceremoniji koju je tada upriličila "Ginisova knjiga rekorda" rekao da želi da živi još dve godine.

Najstariji muškarac sada je Japanac Jasutaro Koide, rođen u martu 1903. godine. Američka državljnka Suzana Mušat DŽons je sa 116 godina najstarija živa osoba.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najstariji muškarac umro u Japanu

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Jul.2015

TOKIO - Sakari Momoi, koji je zvanično bio najstariji muškarac na svijetu, za šta je bila zaslužna zdrava ishrana i mnogo sna, umro je u 112. godini, prenijeli su danas japanski mediji...Momoi je rođen u februaru 1903. godine u području Fukušime, koje je teško pogođeno zemljotresom, cunamijem...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.