Panasonic okončao due dilligence Gorenja, slijedi ponuda za preuzimanje?

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Okt.2016, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Panasonic okončao due dilligence Gorenja, slijedi ponuda za preuzimanje?

LJUBLJANA - Panasonic je završio due diligence Gorenja, kojeg je počeo u srpnju. Japanska tvrtka sada procjenjuje moguće daljnje korake za povećanje vlasničkog udjela u Gorenju. Ako bi došlo do preuzimanja, to bi bila jedna od najvećih akvizicija u Sloveniji.

Panasonic sada ima 11-postotni udio u Gorenju. Država, koja je najveći vlasnik Gorenja, podržava namjere stranaca. Gorenje je izvijestilo da će njegova uprava nastaviti djelovati u najboljem interesu tvrtke.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
TV Slovenija izvještava da će u Japan otputovati premijer Miro Cerar u nastojanju da ojača suradnju između japanskih i slovenskih tvrtki.

Ako se u Panasonicu u narednim tjednima odluči za preuzimanje, japanska tvrtka, koja je treći najveći dioničar Gorenja, morat će objaviti ponudu za preuzimanje, o kojoj će odlučiti ostali dioničari. Najveći vlasnik Gorenja je država s više od 16 posto dionica, koje su definirane kao stateško ulaganje.

Drugi najveći dioničar je Međunarodna finandijska korporacija IFC, potom najveći konkurent, nizozemski Philip Sluiter, koji je ranije ovog mjeseca povećao udio na 5 posto.

Državnim udjelom upravlja Kapitalska družba, koja se još prije tri godine nije protivila ulasku Panasonica među vlasnike i sada se ne protivie daljnjem strateškom povezivanju Gorenja.

S ozbirom na zanimanje Japanaca dionica Gorenje porasla je na više od 8 eura, a jučer je pala na 7,9 eura.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.