Ovo je najstoriji muškarac na svetu!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2014, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najstoriji muškarac na svetu!

Penzionisani učitelj iz Japana, Sakari Momoi, koji ima 111 godina i voli poeziju, zvanično je postao najstariji muškarac na svetu.

Sakari Momoi dobio potvrdu od "Ginisa" da je najstariji muškarac na svetu

 

Momoija, rođenog 1903. godine u prefekturi Fukušima, kao najstarijeg priznala je Ginisova knjiga svetskih rekorda. Njegov prethodnik, Aleksander Imić iz Njujorka, umro je aprila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ove godine kada je imao 111 godina i 164 dana.

 

Najstarija žena na svetu - ujedno i najstarije ljudsko biće - takođe je iz Japana. To je Misao Okava iz Osake, koja ima 116 godina. Sakari Momoi uživa u književnosti, a naročito voli da čita kinesku poeziju. Ima petoro dece, i sada živi u staračkom domu u Tokiju.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovo je najstariji muškarac na svetu!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2014

Penzionisani učitelj iz Japana, Sakari Momoi, koji ima 111 godina i voli poeziju, zvanično je postao najstariji muškarac na svetu. ..Sakari Momoi dobio potvrdu od "Ginisa" da je najstariji muškarac na svetu.. ..Momoija, rođenog 1903. godine u prefekturi Fukušima, kao najstarijeg priznala je Ginisova...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.