Oue prvi put nastupio s BGF

Izvor: SEEcult.org, 25.Apr.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oue prvi put nastupio s BGF

Japanski dirgent Eiđi Oue oduševio je publiku prilikom svog prvog nastupa s Beogradskom filharmonijom 24. aprila na Kolarcu, na koncertu na kojem je gostovao i violončelista Mark Kope.

Oue je nastupio u Beogradu i pre više od 30 godina, a prema navodima BGF, zapamtio je toplu i strastvenu beogradsku publiku.

Oue je energično predvodio orkestar BGF u izvođenju kompozicija Blumine Malera, kao i simfonije >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEcult.org << Iz Novog sveta Dvoržaka.

Svaku probu sa orkestrom BGF započinjao je obraćanjem na srpskom jeziku.

Violončelista Mark Kope nastupio je kao solista u zahtevnoj Sinfoniji končertante Prokofjeva, a potom se, sasvim neuobičajeno, pridružio muzičarima BGF u izvođenju Dvoržakove simfonije.

Dan ranije, BGF je istim programom nastupila na Novosadskim muzičkim svečanostima (NOMUS).

Beogradski koncert održan je van redovne koncertne sezone.

Gostovanje Ouea realizovano je u saradnji sa kompanijom JTI, koja je jedan od glavnih promotera japanske kulture u Srbiji, kao i sa japanskom ambasadom u Beogradu.

(SEEcult.org)

Nastavak na SEEcult.org...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.