Japanci grade najviši toranj na svetu

Izvor: Radio 021, 07.Feb.2016, 23:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci grade najviši toranj na svetu

U Tokiju Japanci planiraju da izgrade najvišu zgradu na svetu, čak duplo višu od Burj Khalife, trenutno najviše zgrade, koja ima 828 metara.

Novo čudo arhitekture koje Japanci nameravaju da izgrade trebalo bi biti visoko oko 1.700 metara i biti dovoljno za 55.000 ljudi. Izgradnja te zgrade planirana je u jugoistočnom delu Japana.

Kako prenosi Architectural Digest, planirana zgrada bi se trebalo zvati "Sky Mile Tower", imaće šestostranu osnovu i biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << okružena veštačkim jezerima, koja će imati funkciju zaštite Tokija od poplava, ali biće i dom za pola miliona ljudi.

Glavni dizajneri i arhitekte ove zgrade biće kompanije Kohn Pedersen Fox i Leslie E. Robertson. Završetak izgradnje planiran je do 2045. godine. Na veštačkim ostrvima planirana je izgradnja vetroelektrane, postavljanje solarnih panela i farme algi, što bi trebalo biti dovoljno za proizvodnju električne energije.

U kompleksu zgrade planirana je izgradnja svih neophodnih pratećih objekata, poput trgovačkih centara, restorana, hotela, biblioteka, zdravstvenih klinika i drugih objekata.

Autor: 021
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.